Oosterend Present: 2 tm 5 augustus 2023

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Dit jaar is weer het jaar van Oosterend Present, een vijfjaarlijks feest. Georganiseerd door Oosterenders, niet alleen voor Oosterenders maar zeker ook
voor Texelaars en toeristen. 

Ooit is dit feest begonnen als een mogelijkheid voor de Oosterender ondernemers om zich te presenteren, het is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Een aantal vaste onderdelen komen elke vijf jaar weer terug. Daar kunt u verderop ook van alles over lezen. Het meest spectaculaire onderdeel wordt ook deze keer  weer het historisch spel.

Een openluchttheater opgevoerd door 230 spelers. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door Oosterenders. Zij hebben ook zelf de kostuums ontworpen en gemaakt, evenals de decors. Met wat geluk krijgen we dreigende luchten als het spannend wordt. Het blijft wel altijd droog gelukkig. Kortom een  megaproductie. Mis het niet! “Spaans voor beginners” wordt slechts twee keer opgevoerd, op woensdag 25 en donderdag 26 juli. Een geweldige voorstelling afgesloten met een mooi feest in de tent. We hebben deze keer een heel uitgebreid kinderprogramma, waar voor de ouders ook veel te genieten valt. En voor de wat grotere ‘kinderen’ is er vrijdag een spectaculaire zitmaaierrace. 

Muzikaal vertier is er vanaf woensdag 25 juli tot en met zaterdag 28 juli in de grote feesttent op het feestterrein aan de Oosterweg. In die tent is het elke keer weer een feest van herkenning. De geëmigreerde Texelaars en zeker de Oosterenders komen hier voor terug als ze de kans hebben. Feesten hebben ze dan ook wel verdiend met z’n allen. Een jaar van tevoren starten de voorbereidingen. Sommige mensen broeden er al langer op. Een heel dorp doet zijn best er wat moois van te maken. Voor Oosterend Present kun je iedereen hulp vragen, van het hele eiland. Het is de gelegenheid om te integreren voor de nieuwkomers op het eiland. Als je je in de voorbereidingen stort krijg je contact met bijna alle bewoners van Oosterend.

Zo’n feest vraagt niet alleen veel vrijwilligers om alles te organiseren en uit te voeren, maar ook sponsors om het betaalbaar te maken. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen voor een redelijke prijs. De logo’s in deze krant staan voor alle bedrijven die ons met geld, materialen of diensten hebben gesteund. Het zijn er heel veel en wij zijn ze daar ook heel dankbaar voor. Alle inspanningen zijn voor niets als je geen plaats hebt om je plannen uit te voeren. Al meerdere edities kunnen wij terecht op het land van Kees Bas, die geen logo heeft, maar wel ons vaste grond onder de voeten geeft. Dank daarvoor! 
Het enige wat we nog nodig hebben zijn jullie, de bezoekers! We gaan er samen met jullie een prachtig feest van maken, waar we de komende vijf jaar op kunnen
teren!

Namens het bestuur van Oosterend Present, 

Marian Merkelbach