Oosterend Present: 2 tm 5 augustus 2023

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Herinneringen van een ‘Strender’

Mirthe Snijders
Oosterend Present 1993

Hoe wordt Oosterend Present bekeken door een kind? In 1993 was Mirthe Snijders negen jaar oud en nu, tien jaar later kijkt ze terug op het feest van toen. Al bij de presentatie van het historisch kostuum stond Mirthe ‘aangekleed ‘op het podium. Ook ging ze de Texelse markten af om reclame te maken voor Oosterend Present. Ze vertelt: “Met een stuk of tien mensen gingen we met paard en wagen naar Den Burg en De Koog en daar deelden we flyers uit.

Ik vond het een beetje eng, dus ik stond wel dicht bij een volwassene. De kleding die ik toen óók aan moest, vond ik niet echt geweldig, want ze was in van die saaie kleuren en ik hield toen van felle kleuren. Bij het spel speelde ik in het dorp. Ik zie mijzelf nog lopen met een mand vol aardappelen. Ik vond het heel indrukwekkend, dat we met zoveel mensen samen tot een spel kwamen en dat het voor het publiek óók nog interessant was om naar te kijken.

In de tentoonstellingstent was toen ook een spel waar ik helemaal gek van was. Volgens mij was dat van supermarkt Koot. Je moest zo’n wiel draaien en dan kon je prijzen winnen. Toen wist ik niet wat het was, maar ik bedenk me nu dat het wel het Rad van Fortuin‚ moet zijn geweest. Je kon ballonnen, fluitjes en snoepjes winnen; dat vond ik wel leuk. Ik zat toen ook bij de majorettes en die liepen mee met de drumband.
Ja, daar liep ik dan met mijn witte pakje en pompoenen. ”

Vooral ‘haar’ straat, de Blazerstraat, kan ze zich goed herinneren: Het was volgens mij de keer dat wij dieren in de straat hadden: kippen, geiten en een kalfje. Dat vond ik natuurlijk helemaal geweldig. Ik zat uren bij die dieren. Vooral bij het kalfje, want dat stond bij ons voor de deur. Ik weet eigenlijk niet waaróm we dieren in de straat hadden. Als kind heb je toch niet zo’n interesse in het eigenlijke onderwerp, maar het heeft allemaal wel veel indruk op mij gemaakt. Ik zou die dieren nog wel een keer in de straat willen, maar helaas is dat niet meer toegestaan. “

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.