Oosterend Present 2 t/m 5 augustus 2023

nog maar een jaar of twee …

Strender nieuws, oktober 2016:  Oosterend Present!

Oosterend Present?? Het is pas 2016..!??
JA! Oosterend Present! Want het is alweer 2016!

Oosterend wattes?
OP2018 begint eigenlijk al in 2017: Maandenlang werken buren met elkaar aan versieringen, (theater)voorstellingen, boten, zeepkisten, liedjes, een eigen straatcafé, erebogen en wat allemaal verder uit de vele creatieve kokers komt rollen. Dan is het zomer en komt het tot de climax; het versierde dorp vult zich drie dagen met feestgedruis, theater, muziek, eten, drinken en plezier voor en van en met iedereen. Kortom: Oosterend (is) Present!

Aan dat alles gaat natuurlijk een lange voorbereiding en organisatie vooraf, en inmiddels heeft het bestuur de eerste bijeenkomst gehad. Dat wil zeggen; diegenen van het vorige bestuur die er nog een keer voor gaan. Want door allerlei redenen bestaat dat bestuur niet meer uit de vereiste minimaal negen mensen. Daarom zijn wij op zoek naar:

                              Enthousiaste en betrokken bestuursleden OP2018.

 • Wie ?
  Mensen, jong of oud, die zin hebben in het organiseren van een groots feest in een betrokken dorp. Heeft u een achtergrond in theater, financiën, muziek, PR, kunst, onderwijs, of zelfs politiek; wilt die achtergrond graag krijgen; heeft u een goed netwerk in het dorp; wilt u dat netwerk graag opbouwen; woont u al jaren in Oosterend; bent u net hier gekomen en heeft u nog nooit van OP gehoord …  Als u enthousiast bent, een gezonde dosis humor, uithoudingsvermogen en flexibiliteit hebt, willen we graag met u overleggen over een plek in het bestuur.
 • Wat doet het bestuur van OP?
  Vanaf het organiseren van de eerste dorpsbijeenkomst tot het feest is het bestuur op allerlei vlakken bezig met OP2018. Er wordt een PR plan bedacht, vergunningen aangevraagd, en overlegd met straatcommissarissen, alle verschillende commissies, de dorpscommissie, gemeente, sponsoren, drukkers, cateraars, … en uiteraard ook regelmatig met elkaar.
 • Waarom heeft OP mij nodig?
  OP heeft ongeveer iedereen in Oosterend nodig! Zonder enthousiasme en inzet van de bewoners is Oosterend niet Present! In eerste instantie en op korte termijn zoeken we meedenkers en doeners voor het bestuur. Voor de eerste bijeenkomst met het dorp kan plaatsvinden, moet dat bestuur in de startblokken klaarstaan.
 • Waarom zou ik dat doen?
  Het bestuur van Oosterend present is een uitgelezen mogelijkheid om bestuurservaring in te zetten en op te doen. Om in te burgeren, uw netwerk te vergroten en uw vaardigheden volop te benutten. OP is een belangrijke investering in uw eigen betrokkenheid in het dorp, en ook in de betrokkenheid in het algemeen. Als bestuurslid van Oosterend Present zult u ontdekken dat u aanspreekpunt bent voor allerlei mensen met ideeën en vragen, dat deuren voor u open gaan en dat in Oosterend veel meer mogelijk is dan u dacht. Het meemaken van OP is een belevenis, en organiseren ervan een geweldige ervaring.
 • Ik wil daar wel meer over horen…
  DAT KAN! Iedereen die geïnteresseerd is in een rol in de organisatie en het bestuur van OP2018:  Kom vrijdag 28 oktober 2016 vanaf 20.00 langs in de Raatskamer van de Bijenkorf, dan bespreken we onder genot van een kop koffie waarom OP2018 op u zit te wachten!
  Het bestuur OP2018 (2013)
  Marjan Merkelbach; Voorzitter
  Nish Barnard; Secretaris
  Ewald Witte