Oosterend Present: 2 tm 5 augustus 2023

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Nog maar zo’n drie en een halve maand en dan is het zover: Oosterend Present 2013! De straatcommissarissen hebben vergadert en ook alle straten zijn inmiddels minstens een keer bij elkaar gekomen om over het thema te brainstormen. Verder: straattheater; nieuw logo, verzoek om films en foto’s,…

Zoals op de dorpsvergadering al gezegd werd is het voorstel om het straattheater dit keer in de tent te doen. Op die manier kan iedereen alle stukken zien en is er voldoende ruimte voor het publiek. Alle straten (die dat willen) kunnen zich daar presenteren en laten zien wat ze kunnen. De vrijdagmiddag in de tent wordt dus ‘the place to be’!
Er is een prachtig nieuw logo gemaakt, wat we met trots willen laten zien. Om alle schilden in een keer te vervangen is echter een tijdrovende en kostbare klus. Daarom is besloten de bestaande schilden gewoon zo te laten. De nieuwe schilden krijgen natuurlijk wél het nieuwe logo. Zo bestaan er dus twee soorten schilden naast elkaar, met het oude en met het nieuwe logo. Zoals overal in het dorp het oude en het nieuwe naast elkaar kunnen bestaan.

Het nieuwe logo is ook verwerkt in een Oosterend vlag. Niet alleen te gebruiken tijdens OP, maar ook bij andere gelegenheden of gewoon standaard in de mast. Deze vlag (100x150m) kost in de voorverkoop €25. Als u de vlag nu bestelt ligt ie op de verkoopavond voor u klaar en kunt u hem met uw bordjes voor de maaltijd, de driedagenkaarten en eventueel uw inrijkaart meenemen. Op die avond en daarna zijn de vlaggen ook te koop voor €30,- De vlag is iets duurder dan een gewone roodwitblauwe vlag. Dat is ook logisch omdat er een stuk minder van gemaakt worden. Bestel hem dus op tijd, zodat er voor u ook een klaar ligt.
In de tweede week van mei zal de verkoop avond worden aangekondigd.

Voor de opening zoeken we veel muzikanten en majorettes. Er wordt in de wandelgangen en op straat wel geroepen; ‘Ik kom hoor!’ Of ‘die en die komt ook!’ En dat is natuurlijk fijn. Een verzoek aan al die mensen die mee willen spelen; stuur alstublieft even een mailtje naar metdemuziekmee2013@gmail.com, dan weten we op wie we kunnen rekenen en krijgt iedereen tijdig de juiste muziek toegestuurd.

In de dorpsvergadering is gevraagd om vooral tijdens alle voorbereidingen te filmen. Het is voor iedereen leuk om te zien hoe er overal gewerkt wordt aan versieringen, gerepeteerd voor het straattheater en wat er allemaal meer gebeurt in de straat. U kunt uw filmpje, al dan niet gemonteerd, sturen naar Oosterendpresent@gmail.com De filmpjes worden verzameld en op een dvd gebrand. Op die manier maken we met elkaar een uniek en bijzonder document over OP2013.
Een nieuwe vraag is  of er leuke, originele, bijzondere en mooie foto’s van eerdere edities van Oosterend present zijn die we kunnen gebruiken ter opsiering van de tent en het terrein. Deze foto’s kunt u mailen of uploaden naar de facebookpagina van Oosterend Present.