Oosterend Present 2 t/m 5 augustus 2023

Een mijlpaal: de generale repetitie op 28 juli

Maandagavond om 19.30 uur stond de generale repetitie van het historisch spel op het programma. Altijd een spannend moment. Is het decor op tijd klaar? Is het geluid ok. Komen alle spelers opdagen? Hoe is het weer?

Het begon super, een lange rij spelers stroomde vanuit de Kotterstraat het feestterrein op. Iedereen bewonderde elkaars outfit en (bijna) antieke attributen. Meisjes met vlechtjes, jurkjes en kniekousjes, mannen met hoed. Een plaatje om te zien. De diverse fotografen knipten er lustig op los. Ook werd er gefilmd voor de DVD van het feest die besteld kan worden bij het secretariaat in de feesttent of via deze website.

Ongeveer halverwege de repetitie trad er een fikse geluidsstoring op die het hele spel geruime tijd stil legde.  Het mooie was dat iedereen gewoon bleef zitten waar ie zat maar geloof me, in de geluidswagen was het erg spannend.  Nadat de storing was verholpen werd het hele spel alsnog uitgespeeld en ging de stoet weer huiswaarts.

2 reacties

  1. Hetty op 29 juli 2008 om 9:26 am

    Oosterend op z’n best! En een haperende generale is een zinderende premiere!  2. janneke op 29 juli 2008 om 10:51 am

    een generale waar we een beetje de weg kwijt waren.De eerste uitvoeing wordt grandioos!!!!We kunnen het wel.